16 martie 2010

Pentru fiecare sfarsit exista un inceput


Tot raul spre bine...se zice asa "Rau cu rau, dar mai bine fara rau". Nu mi-am putut imagina pana acum ca exista asa oameni rai, care merg cu rautatile pana intr-acolo incat te fac sa suferi foarte mult...si ei se hranesc din asta. Sad, but true. Chiar exista asemenea specimene, ca oameni nu cred ca as putea sa ii numesc.

Intotdeauna mi-a placut si mi s-a parut omeneste sa cred ce imi zice omul, fara sa fac cercetari sau sa il urmaresc. Si daca exista incredere si minciuna este lasata la o parte, totul va merge foarte bine (sau cel putin asta vreau eu sa cred). Si nu este greu deloc. Dar oamenii sunt atat de rai (multi dintre ei) si tind sa cred si de fapt sa si vad ca hrana lor principala in fiecare zi este MINCIUNA. Aceasta reteta care pentru ei probabil este chiar gustoasa, este alcatuita din cuvinte grele, gesturi nepotrivite, sentimente de dezgust...

Nu stiu cum sunt altii, dar eu personal urasc minciuna mai presus de orice si nu pot ierta omul care m-a mintit. Si asa ajung sa inchei diverse capitole din viata mea si sa las in urma situatii, evenimente, persoane...despartirea de ele fiind de cele mai multe ori una dureroasa.

Pentru fiecare sfarsit exista un inceput si trebuie sa lasam sa inceapa altceva diferit si sa privim viata cu curajul unei experiente traite. Nu trebuie sa ne lasam prinsi de regretul unui sfarsit, trebuie doar sa stim cum sa ne despartim de acel sfarsit pentru a ne putea bucura mai departe de momente frumoase. Trebuie vazut ca atunci cand incheiem o etapa din viata noastra, cand inchidem o usa, ca ni se deschide un nou drum care ne asteapta. E nevoie si de mult curaj si incredere si de ce nu si de curiozitate pentru ce va urma.

Ai sfarsit o relatie, o prietenie pentru ca ai fost mintit si nu ai iertat si te consideri slabit si secat de tot ce ai mai bun? Trebuie sa te redescoperi pe tine si personalitatea ta, sa iti acorzi timp si prilej de a te intalni cu dorintele tale si cu oameni noi si sa privesti inainte. Nu te lasa infrant de dezamagire.

Privesc viata ca pe o provocare in care orice sfarsit trebuie sa devina un nou inceput!...

5 comentarii:

  1. Foarte adevarat Zurly. Unii oameni sunt atat de inbibati cu dorinta de a face rau (si nu ma refer doar la minciuna) incat nu mai exista aproape nicio sansa de a-i recupera. Dar invata sa ierti. Iarta si mergi mai departe, lasa trecutul in urma, bucura-te de noul inceput. Aproape intotdeauna lucrurile sunt asa cum trebuie sa fie, desi noua nu ni se pare deloc asa. Totul are un sens ... Sa fii fericita !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iert, dar nu uit ;)
    Si tu sa fii fericit/a! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. e ca si cum ai fi stupefiata ca te ai rupt in tz spe dupa ce te ai aruncat de pe un turn. exista gravitatie si n o poti ignora.
    [e termen lung poate fi distructiv sa ignori realitati si sa incerci sa traiesti intr o lume ideala.
    numai bine..

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfarsitul ne anunta ca incepe ceva.

    RăspundețiȘtergere

Lasa un comentariu